Prohlášení Čáslav pro všechny - Kauza poplatků za odpad

Vážení přátelé, vážení občané Čáslavi,

reagujeme na některé informace z článku „Malé město proti skládce. Soud dal Čáslavi naději na 600 milionů od firmy na odpadky“ na zpravodajském webu SeznamZpravy.cz.

Náš starosta JUDr. Vlastislav Málek byl zvolen do funkce na základě volebních výsledků, které určilo hlasování Vás občanů. Tyto volby zvolily zastupitelstvo města a z něho pak vyšla koalice, rada a vedení města, které je odpovědné jen a jen jeho občanům.

Tato odpovědnost má logicky směřovat k dosažení zájmů a cílů, které povedou ve prospěch právě jeho občanů. A to nejen těch, co volili členy současné koalice, ale i těch, co volili strany opozice. Zároveň je ovšem toto vedení města, jakožto správce věcí veřejných, odpovědné i budoucím generacím našeho města.

Odmítáme útoky na vedení města a na starostu, které postrádají oporu ve faktické nebo právní části a směřují pouze na osobní stránku věci. Vedení města, jakožto i zástupci Čáslav pro všechny podnikají jen a pouze ty kroky, které jsou v souladu se zákonem a o nichž jsou přesvědčeni, že povedou k tomu, aby ochránili všechny obyvatele Čáslavi, jejich zájmy a jejich budoucnost. Tomu také odpovídají i dosavadní rozhodnutí příslušných úřadů a soudů.

Členové spolku Čáslav pro všechny.

V Čáslavi, 11. 6. 2020

---------------------------------

Vybraná pasáž: AVE namítá, že má všechno kolem skládky v Čáslavi v pořádku. A že starosta Málek se jen snaží proslavit jako hrdina, který lidem slibuje, že donutí velkou firmu platit stamiliony. „Pro pana starostu je to už osobní záležitost,“ říká Roman Mužík, jednatel AVE.