Čáslavská kavárna - život s větry



Z posledních informací o průběhu zastupitelstva si odnáším “asi takový pocit...”. Sfoukneme je jako hrušku. Připadá mi to trendy. Zavřít ústa a vést se směrem, který určuje místní pasát.

To, že sem tam přináší nasládlý zápach z čáslavské hory Říp, téměř každý druhý podvečer v letních měsících, mi jistě dají za pravdu obyvatelé nejen Budína či Čeplova. Další vítr v peněženkách daňových poplatníků se stejně schválil. Služba občanům se rozšíří, ať už je v provozu. Třeba ten neoprávněný pocit zlomí skutečnost, že nový podnájemce - provozovatel hotelu Grand Catering s.r.o. má silné zázemí, že ustojí bez problémů první pětiletku. Škoda závanu nejistoty, koukneme-li se do obchodního rejstříku, vznik firmy 21. 12. 2016, dva společníci s vkladem za 500,-. Možná, že se mýlím, snad mi to dojde léty. To, že aktuálně výměnný a směnný obchod směřujeme do Chotěboře, je určitě jen náhoda. Luft z Vysočiny nám oživí nově interiéry, které určitě zapadají do moderní historie informačního centra. Věřím, že multi-kulti-touch panel naláká spousty technicky gramotných lidí, kteří pomocí své navigace v chytrém telefonu dojdou až k němu.

Život v Čáslavi mi připomíná sologamii. Zkusím ocitovat: “Jde o lidi, kteří si prostě vystačí sami a žádného vhodného partnera nehledají. Být singl jim postačuje, nehodlají se dělit o byt a život s někým jiným.” Vždy jednohlasné doporučení Rady města, nejčastěji na základě důvodové zprávy, je se stále stejným výsledkem 7:0. Věřím, že se jednou dočkáme i nějakého vlastňáku, aby to nevypadalo, že tam je jenom jeden sologamní hráč.

Aby nás krutý Severní vítr od Jaroslava Uhlíře netrápil, posílám jiný z pouště. Třeba sfoukne klobouk a i klapky na očích.

David Tichý



Komentáře