Čáslavské loučení se Svobodou

Hned úvodem musíme upozornit, že se nejedná o politické téma, abychom nebyli podezíráni, že si zase na něco stěžujeme. Ani se nikdo z našich členů nežení a nezve tímto na nějaký mejdan.

Přidáváme se k těm, kdo registrují ukončení aktivní sportovní kariéry olympijského vítěze v moderním pětiboji z Londýna 2012 – Davida Svobody.

David se rozhodl, že ve svých 32 letech ukončí svou veleúspěšnou kariéru vrcholového sportovce. Kromě zmiňovaného olympijského triumfu je známo, že po olympijské medaili sahal David již v Pekingu v roce 2008, kdy skvěle rozběhnutý závod zmařil nezkrotný kůň Chun - Chun. V medailové Davidově sbírce nechybí zlato z mistrovství Evropy z roku 2010, na mistrovství světa získal dvakrát stříbrnou medaili v soutěži jednotlivců a dalších sedm medailí získal na mistrovstvích světa a Evropy ve štafetách a soutěžích družstev.

Stal se patronem a jakýmsi ambasadorem divadelních setkání se sportovci a umělci, kteří do Čáslavi pravidelně jezdí a mnozí přijeli díky Davidovu pozvání. Výtěžek z těchto akcí jsme pak věnovali lidem, kteří si to určitě zasloužili.

Nejlepším sportovcům města často předával David v divadle ocenění. Na jeho vztahu k Čáslavi se nic nemění. Již teď se prý těší na další akce v našem městě, které rozhodně podpoří. Naplňuje přesně to naše heslo – My všichni jsme Čáslav. Davidův děda - bratr slavného scénografa Josefa Svobody (již jste viděli ta dvě krásná videa nedávno umístěná na náš facebook?) je též čáslavský rodák. Jak je ten svět malý……

Davide, díky za radost, kterou jsi svými sportovními výkony nám sportovním příznivcům přinášel. Jsme rádi, že jsme Tě jako skromného člověka, který nás mnohdy podpořil, poznali. Přejeme Ti v osobním životě i v trenérské práci, které se začínáš věnovat, hodně úspěchů. A těšíme na další spolupráci.

Přidáváme dvě fotky, prokazující, jak šel s Davidem čas v Čáslavi. Jedna je z roku 2012, druhá z roku 2017. Poznáte která je která?



Komentáře