"O šestinedělí"

Méně než šest týdnů zbývá do říjnových komunálních voleb. Názvem příspěvku nechci mást čtenáře a vyvolat dojem, že budu psát o tématu, které je blízké maminkám po porodu. V našem sdružení by na toto téma byl jistě povolanější oblíbený lékař gynekologicko-porodnického oddělení čáslavské nemocnice MUDr. Lukáš Tichý.

Šest týdnů je relativně krátká doba na představení volebního programu a kandidátů volební strany. Proto se snažíme s vámi komunikovat dlouhodobě. Český statistický úřad zveřejnil všechny volební strany a jejich kandidáty, kteří se budou ucházet o přízeň voličů v Čáslavi. O zbylých volebních stranách tak všichni máme alespoň informace, kdo za koho kandiduje. V některých městech v okolí např. v Kutné Hoře i Kolíně jsou již známa i vylosovaná čísla, pod kterými budou volební strany evidovány. Není to zásadní, ale v Čáslavi tuto informaci stále ještě nemáme.

Co můžete očekávat do voleb od nás? Kandidáty jsme vám představili na adrese kandidati.caslavprovsechny.cz včetně jejich profilu, kterým každý za sebe vyjádřil, co ho přivedlo do našich řad, jaká je jeho motivace zapojit se do komunální politiky. V prvním týdnu v září od nás dostanete malý dárek – dobové retro fotografie města s body našeho programu. V polovině září obdržíte letáček s naším programem, kandidáty a našimi zásadami, kterými se řídíme a budeme řídit. Tištěné materiály doplníme v průběhu září medajlonky našich kandidátů, kteří jsou odbornými garanty jednotlivých částí našeho programu i našich zásad. Věříme, že se na ně podíváte. Je mezi nimi i Ing. Martin Pelda, vojenský pilot, který se k nám přidal po návratu ze služebního pobytu v zahraničí. Proč zmiňuji právě jeho ? Silná osobnost zaujímá 13.místo na naší kandidátce, ale ani na 20. nebo 21. místě není náš kandidát do počtu, aby jen doplnil kandidátku. Všichni si zaslouží podporu, v níž doufáme.

50 let od srpna 1968 navazujeme na tehdejší heslo „Jsme s vámi, buďte s námi“ symbolizující spojení lidí s politickými představiteli a důvěru, které se jim dostávalo. V duchu tohoto hesla zveřejníme i vyjádření osobností, které byť v Čáslavi nežijí, mají k našemu městu i k našim kandidátům osobní vztah a my si jejich vyjádření velice vážíme. Rádi zprostředkujeme a zveřejníme i vyjádření dalších lidí, kteří budou mít chuť a ochotu se o svůj názor podělit.

„Nepřepálili“ jsme začátek, když jsme se rozhodli, že budeme s vámi komunikovat v průběhu celého roku a nejen pár týdnů před volbami. O všem vás budeme neustále informovat, o vaše názory budeme mít zájem i po volbách, bez ohledu na to, jakou pozici nám vaše hlasy přisoudí.

Vlastislav Málek


Komentáře