Informace o povolebním vyjednávání

Nejprve ještě jednou i ode mě osobně poděkování všem voličům, že k volbám přišli a projevili svůj názor. Těší nás, že jsme za krátké období našeho působení získali od našich voličů velkou důvěru. To v žádném případě neznamená, že hlasy pro jiné subjekty vnímáme jako nepřátelské a takové voliče a jimi volené volební strany zavrhujeme, odmítáme a hodláme přehlížet.

Čáslav se z hlediska přízně voličů rozdělila na dva poměrně dva velké tábory, z nichž žádný sám o sobě není schopen samostatně rozhodovat. A my po tom ani netoužíme.

Čáslav pro všechny zahájila jednání se stranami, které jsou nám programově a z pohledu zvolených zastupitelů i lidsky nejbližší. Myslím, že tím nikoho příliš nepřekvapíme, když potvrdím, že jsou to ODS, za kterou byla zvolena JUDr. Anna Krúpová a Šance pro rodinu, za kterou se stala zastupitelkou paní MUDr. Michaela Mandáková. Do období řádně svolaného ustavujícího zasedání zastupitelstva budeme vést jednání o uzavření koaliční smlouvy. Slibovali jsme, že chceme, aby bylo jasně a písemně veřejně doložitelné, kdo tvoří volební koalici a jaký je její společný program na další čtyřleté období.

Spolu s tím ale budeme hledat společný jazyk i s dalšími volebními stranami, jejichž zastupitelé byli zvoleni do zastupitelstva. Budeme respektovat kontrolní úlohu opozice a společně budeme jednat o ustavení kontrolního a finančního výboru i komisí. S ohledem na již výše zmíněnou tenkou hranici mezi zastoupením obou hlavních táborů, rozdílů mezi budoucí koalicí a opozicí, netoužíme, aby nikdo prožíval pocit přehlížení a nenaslouchání opačnému názoru.

Je neděle, první den po volbách, věřím, že dostaneme potřebný čas na klidné vyjednávání, ale v předvolební kampani jsme kladli důraz na otevřenou informovanost a proto přijměte s přáním hezkého víkendu i tuto první povolební zprávu.

V Čáslavi dne 7. 10. 2018

Vlastislav Málek

 









Komentáře